欢迎光临散文网 会员登陆 & 注册

网课《英文名著轻松学》章节测试答案

2023-05-06 01:09 作者:阿赛德cool  | 我要投稿

第一章


1、Deucalion and Pyrrha threw ( ) to  create men and women after the Great  Flood.


A:Arks


B:arrows


C:Themselves


D:Stones


正确答案:Stones


2、Beauty  and Beast is adopted from the story of ( ).


A: Eros and Psyche


B:  Apollo and Daphne


C:Pygmalion and Galatea


D:Zeus and  Europa


正确答案:Eros and Psyche


3、The golden fleece symbolizes (  ).


A:power and love


B:treasure and love


C:authority and  treasure


D: power and treasure


正确答案:authority and  treasure


4、A sop to Cerberus refers to means of (  ).


A:sadness


B:happiness


C:tragedy


D:bribery


正确答案:bribery


5、Achilles’s  heel implies (  ).


A:vitals


B:wisdom


C:fate


D:love


正确答案:fate


6、Prometheus  and Epimetheus were brothers.


A:对


B:错


正确答案:对


7、“The  virgin is destined for the bride of no mortal over. Her future husband awaits  her on the top of the mountain. He is a monster whom neither gods nor man can  resist.” is an oracle of ( ).


A:  Eros


B:Apollo


C:Pygmalion


D:Hera


正确答案:Apollo


8、Midas’  ear or ass’ ear is used to describe a person  foolish.


A:对


B:错


正确答案:对


9、Labors of Hercules refers  to an extremely difficult task requiring great strength or effort to  accomplish.


A:对


B:错


正确答案:对


10、Which one is Homer’s  epic?


A:A1.png


B:B1.png


C:C.png


D:D1.png


正确答案:D1.png


第二章


1、第二章1.png


A:Sophocles


B:Aeschylus


C:Euripides


D:Shakespeare


正确答案:Euripides


2、(  ) was the most-awarded playwright in ancient Roman  time.


A:Sophocles


B:Aeschylus


C:Euripides


D:Shakespeare


正确答案:Sophocles


3、Zeus  presented Pandora to ( ).


A:Prometheus


B:Prometheus’  brother


C:Apollo


D:Hemers


正确答案:Prometheus’  brother


4、Oedipus solves the ( ) of the  Sphinx.


A:fate


B:identity


C:riddle

                     

D:game


正确答案:riddle


5、Jason  claimed his inheritance and throne by retrieving the( ).


A:Golden  Fleece


B:golden coronet


C:dragon


D:fiery  oxen


正确答案:Golden Fleece


6、”Prometheus Bound” was written by (  ).


A:Sophocles


B:Aeschylus


C:Euripides


D:Shakespeare


正确答案:Aeschylus


7、Whose  work is known primarily for having reshaped the formal structure of Athenian  tragedy by portraying strong female  characters?


A:Shakespeare


B:Aeschylus


C:Euripides


D:Sophocles


正确答案:Euripides


8、Who  presented Pandora to Prometheus’  brother?


A:Prometheus


B:Athena


C:Apollo


D:Zeus


正确答案:Zeus


9、”Oedipus  Rex” was written by (  ).


A:Shakespeare


B:Aeschylus


C:Euripides


D:Sophocles


正确答案:Sophocles


10、Who  claimed his inheritance and throne by retrieving the Golden  Fleece?


A:Jason


B:Medea’s brother


C:Medea


D:Medea’s  father


正确答案:Jason


第三章


1、According to the Bible, the world  was created by God in ( ).


A:one day


B:ten days


C:seven  days


D:six days


正确答案:six days


2、The man and his wife should  be of one flesh because( ).


A:the woman was made of the man’s  rib


B:God made both the man and the woman


C:the man made the  woman


D:the woman made the man


正确答案:the woman was made of the  man's rib


3、Why did the Lord want to destroy man?


A:Man was too  smart


B:Man was too slothful


C:Men was sa perfect.


D:Men  was too wicked.


正确答案:Men was too wicked.


4、If the angel of the  Lord had not told him what had really happened to Mary, Joseph perhaps would not  have married Mary.


A:对


B:错


正确答案:对


5、Good Friday  honors the day that Jesus  was:


A:Crucified


B:Baptized


C:Resurrected


D:Borne


正确答案:Resurrected


6、Bible  has a great influence on English language and  literature.


A:对


B:错


正确答案:对


7、According to the Bible,  the story of Creation - How the World Was Made is a story in the New  Testment.

                     

A:对


B:错


正确答案:错


8、According to the Bible,  Eve comes to the world before  Adam.


A:对


B:错


正确答案:错


9、God loved Abel more than  Cain.


A:对


B:错


正确答案:对


10、According to the Bible, the  Last Supper was a story happened on  passover.


A:对


B:错


正确答案:对


第四章


1、4.11.png


A:Horatio


B:Polonius


C:Mercutio


D:Claudius


正确答案:Mercutio


2、4.2.png


A:Edmund


B:Earl  Kent


C:Edgar


D:Lear


正确答案:Edgar


3、4.3.png


A:Scotland


B:Denmark


C:England



    由于篇幅有限,完整版可移步公号免费下载,见个人简介。


网课《英文名著轻松学》章节测试答案的评论 (共 条)

分享到微博请遵守国家法律