2022年8月奥鹏网络教育大学英语B统考题库试题
2022年开始统考改革,22年第二次统考将集中在8-10月份。
目前8月份已出统考通知的学校有西安电子科大、北京语言大、中农大、上海交大,其他学校的学生需要留意所在学校官网通知了解具体统考时间。

2022年全国各奥鹏、网院网络教育统考,大学英语b、计算机应用基础统考原题库,整体覆盖90%以上,已整理归类完毕,精心排版。
大学英语B各题均做了全中文翻译,重点标注,难点注释;计算机操作带视频演示教程,复习完这套题库,就能过,如需整套题库81442400@q·com请去除后缀+。
以下表格为大学英语B统考试卷结构:


以下为大学英语B统考题库试卷:如需整套题库153499368@q·com请去除后缀+
一、交际英语
1.- You speak English well.
- _________.
A.Thank you for saying so
B.I don't think so
C.No, I don't speak well enough
D.Certainly
答案:A
2.-What's the problem with your bike?
- _________
A.Not at all.
B.Good, thank you.
C.Nothing serious.
D.Sure
答案:C
3.- Do you mind my smoking here?
- _______
A.No, thanks.
B.Yes, I do.
C.Yes. I'd rather not.
D.Good idea.
答案:B
4.- Who's speaking?
- This is Tom ________.
A.speaks
B.spoken
C.speaking
D.saying
答案:C
5.- ________
- He teaches physics in a school.
A.What does your father do?
B.Who is your father?
C.What is your father doing?
D.Where is your father now?
答案:A
二、阅读理解
The total area of land on earth is about 149 million square kilometers, or about 29 percent of the total area of the earth.
The average height of the land is about 750 metres above the sea level. The Eurasian(欧亚大陆的) land mass is the largest with an area of 54,527,600 square kilometers. The smallest continent is the Australian mainland, with an area of about 7,614,600 square kilometers, which together with Tasmania, New Zealand, New Guinea and the Pacific Islands, is described as Oceania.The total area of Oceania is about 8,935,500 square kilometres, including West Iran which is political in Asia.
The world's largest peninsula(半岛) is Arabia, with an area of about 3,327,500 square kilometres. The largest island in the world is Greenland, with an area of about 2,175,600 square kilometres.
The largest island surrounded by fresh water is the Ilha de Marajo (4,022 square kilometres) in the mouth of the Amazon River, Brazil. The largest island in a lake is Manitoulin Island (2,766 square kilometres) in the Canadian section of Lake Huron. This island itself has on it a lake of 106 square kilometres called Manitou Lake, in which there are several islands.
6.The total area of the world is about 211 million square kilometers.
A.T
B.F
答案:B
7.The area of Tasmania, New Zealand, New Guinea and the Pacific Islands adds up to about 1,320,900 square kilometres.
A.T
B.F
答案:A
8.Oceania is made up of Australia, New Guinea and the Pacific Islands.
A.T
B.F
答案:B
9.As mentioned in the passage there are several islands in Manitou Lake.
A.T
B.F
答案:A
10.The largest island surrounded by fresh water is in a river.
A.T
B.F
答案:A
Today Newton is a very clean place. Many years ago, however, there were millions of rats in it. They attacked the cats and dogs. Sometimes a great number of them knocked down a man or woman walking home at night. The rats were very large in size and they harmed many people.
The Government ordered everybody to kill rats. Most people were lazy, so they didn't kill many. The Government promised to pay some money for each dead rat. That made the people very happy. They killed thousands of rats everyday. A Government officer put all the dead rats in a big pile. Sometimes a man brought hundreds in one day.
After two weeks there were not many rats in the city, but people still brought many rats to the Government office. The Government officer thought that people were stealing dad rats from the pile. He ordered his men to dig a deep hole and put the rats in it. Soon there were no more rats, and the Government didn't pay any more money.
11.Newton is a place which ______.
A.used to be very clean
B.is no longer a city
C.is very clean
D.will be very clean
答案:C
12.When the Government first ordered the people to kill rats, the people ______.
A.asked for some money for each dead rat
B.stole dead rats from the pile
C.were too lazy to kill many rats
D.killed nearly all the rats quickly
答案:C
13.The people killed rats ______.
A.to get money from the Government
B.to help the Government make the city clean
C.to make the Government officer happy
D.to protect(保护)their cats and dogs
答案:A
14.A deep hole was dug so that ______.
A.the rats couldn't come out to attack people at night
B.people could take rats from it easily
C.people would kill more rats
D.nobody could take any rats from the pile
答案:D
15.What is the best topic for this passage?
A.How to Kill Rats
B.Newton一A City of Rats
C.How Newton Became a Very Clean Place
D.How Newton Became a Famous City
答案:C
三、词汇与语法
16.He is seriously ill; there is ______hope for him.
A.a few
B.few
C.little
D.a little
答案:C
17.The students _______a good rest last weekend. They were preparing for the test.
A.don't have
B.didn't have
C.hadn't
D.won't have
答案:B
18.He _______ driving me home, even though I told him I lived nearby.
A.insisted on
B.insisted at
C.insisted that
D.insisted in
答案:A
19.Tom ________ more than twenty pounds on the novel.
A.spent
B.paid
C.cost
D.took
答案:A
20.It was well known that Thomas Edison _____ the electric lamp.
A.discovered
B.invented
C.found
D.developed
答案:B
四、完型填空
It was getting dark. Some children and two Canadian women were still skating on the ice near a big hotel. They were having a good time.
Suddenly the ice__21__. One of the boys fell into the water. The children shouted, "Help! Help!" They didn't know what to do. The two Canadian friends heard them and skated over to get the boy out of the water.
The ice was thin. The two Canadians fell into the water, too. But they tried their best to__22__ the little boy. They knew they must be quick. If they didn't push him up onto the ice, he would soon __23__.
Many people ran over to help. Some of them had ropes and poles. A young man __24__ the water to save the three people.
The boy and the two Canadian women were out of water at last. One of the women didn't feel well. She was sent to the__25__ at once. But she felt very happy because the boy was safe.
21.
A.save
B.broke
C.jumped into
D.hospital
E.die
答案:B
22.
A.save
B.broke
C.jumped into
D.hospital
E.die
答案:A
23.
A.save
B.broke
C.jumped into
D.hospital
E.die
答案:E
24.
A.save
B.broke
C.jumped into
D.hospital
E.die
答案:C
25.
A.save
B.broke
C.jumped into
D.hospital
E.die
答案:D
五、英译汉
26.When I was young, I'd listen to the radio, waiting for my favorite songs.
答案:当我还是个小孩的时候,我常听收音机,等待我最喜欢的歌。
27.When are you going to get your hair cut?
答案:你打算什么时候去理发?
28.We should make best use of time.
答案:我们要充分利用时间。
29.He has a foreign friend who lives in the United States.
答案:他有一个住在美国的外国朋友。
30.You and your team can discover the answers to problems together.
答案:你和你的团队能够一起找到问题的答案。
31.As is known to all, China is the largest developing country in the world.
答案:众所周知,中国是世界上最大的发展中国家。
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
1.介绍自己的一般情况;
2.简述自己的喜好。
Introducing Myself