欢迎光临散文网 会员登陆 & 注册

2023年9月各大学网络教育统考大学英语B复习题库

2023-08-15 15:29 作者:统考英语计算机  | 我要投稿

2023年个高校第二次网络教育统考基本将在9-10月内进行,网络教育统考是网络教育学生在学习期内必须要通过的考试,如果网络教育统考的相关统考科目没有通过,将不能顺利的毕业,所以符合统考的学生以及今年还没有通过的学生,需要及时参考。

部分高校已经下发了2023年9月的统考通知,2023年9月统考的学校有:

2023年各高校网络教育统考大学英语B及计算机应用基础辅导及其他关于统考相关问题可269041716@QQ,com去除后缀+企鹅。

2023年9月吉林大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月天津大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月兰州大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月华南师范大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月东北财经大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月郑州大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年中国石油大学(北京)网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月北京交通大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月北京外国语大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月东北师范大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月东北大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月北京语言大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月重庆大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月大连理工大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月南开大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月江南大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月山东大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月中国石油大学(华东)网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月武汉理工大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月中国传媒大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月中央音乐学院网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月南京大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月福建师范大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月厦门大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月西北工业大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月西安电子科技大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月陕西师范大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月上海交通大学医学院继续教育学院网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月西南大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月西南财经大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年北京邮电大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础;2023年9月电子科技大学网络教育统考大学英语B及计算机应用基础........更多9月统考请留意各自学校学习中心的通知!

9月部分统考院校

2023年大部分的高校网络教育统考将继续采用线上分散式考试为主,学生们需要在考前下载各自学校的考试系统进行考试,考试系统可以在各自学校的官网中下载,或可登录各自院校的学习平台进行下载,也可在网院学习中心老师下来的考试须知文件中进行下载。

       线上考试需要在PC端完成(台式电脑或者笔记本电脑均可,请勿在平板上进行作答),考前需要进行模拟熟悉测试,模拟测试可起到对考试系统环境熟悉的作用,当前线上考试,均需要配备摄像头,考前需要进行对摄像头设备的调试,以免由于设备故障而耽误考试。

       各学校当次统考仅有一次答题机会,考试时间为90分钟,各科目满分均为100分,60分为合格,部分高校规定,大学英语B取得相应的成绩可免考学位英语考试(基本均需要80、85或90以上才可免考学位英语考试),在部分统考院校当中,比如江南大学和对外经济贸易大学等,如学生已报名本次考试,但无故缺考的,将做停考一次的处罚,所以有事情考不了的学生,需要提前向学习中心老师申请缓考。

关于成绩发布,各高校均会在考试结束后的半个月到一个月后发布成绩,届时可进入学习平台进行成绩查询。

大学英语B题型参考:(统考已由各高校自行组织,各个学校在题型组成、难度、题量都有所不同,以下题型仅为参考!!!)

一、交际英语

1.- Oh, the box is too heavy. ______?

- No, thanks. I can manage myself.

A.What's in it

B.Can I help you

C.Whose is it

D.May I

答案:B

2.- Would you like something to drink? What about a cup of tea?

- _________

A.No, thanks.

B.No, I wouldn't.

C.Yes, I want.

D.Yes, I like.

答案:A

3.- How tall is your sister?

- _________

A.She is not very well.

B.She is 28 years old.

C.She is very nice.

D.She is as tall as I am.

答案:D

4.- Hello, how are you?

- _________

A.Hello, how are you?

B.How do you do?

C.Fine, thank you.

D.That's OK.

答案:C

5.- I think he is a good lecturer.

- _________

A.Sorry, it doesn't matter.

B.So do I.

C.Yes. It's a good idea.

D.I don't mind.

答案:B

二、阅读理解

Jessie lived in the country, but one year she decided to visit the capital city to do some shopping and to see the sights. She stayed at a hotel near the central market. She had seldom been to the city before, and was very excited about what she would find. On the first morning of her visit, as she walked from the hotel to the market, she passed a beggar.

He was holding up a notice which said, “Blind from birth. Please give generously.”

Jessie felt sorry for the blind beggar and she bent down and put a dollar coin into his bowl.

“Thank you,” he said.

On the third day, however, Jessie did not have a dollar coin. She had only fifty cents, so she dropped this into the beggar's bowl.

“What have I done wrong?” the beggar said, “Why are you so stingy (吝啬) today?” Jessie was very surprised by what the beggar said.

“How do you know I haven't given you a dollar?” she said “If you are blind,you can't know what coin I put into your bowl.”

“Ah,” explained the beggar,“ the truth is I'm not blind. I'm just looking after this place for the regular beggar while he's on holiday.”

“On holiday!” Jessie exclaimed. “And what exactly does your blind friend do on holiday?”

“He goes into the country,” the man said, “and takes photographs. He's a very good photographer.”

6.The beggar was sitting in the busiest part of the city.

A.T

B.F

答案:B

7.On the first day Jessie gave the blind man some money.

A.T

B.F

答案:A

8.On the third day, the blind man noticed that Jessie had only given him fifty cents.

A.T

B.F

答案:A

9.The regular beggar went on holiday to another country.

A.T

B.F

答案:B

10.The beggar Jessie gave money to is working for his beggar friends.

A.T

B.F

答案:A

There are three kinds of goals: short-term, medium-range and long-term goals.

Short-term goals are those that usually deal with current activities, which we can apply on a daily basis. Such goals can be achieved in a week or less, or two weeks, or possibly, months. It should be remembered that just as a building is no stronger than its foundation, long-term goals cannot amount to very munch without the achievement of solid short-term goals. Upon completing our short-term goals, we should date the occasion and then add new short-term goals that will build on those that have been completed.

The intermediate goals build on the foundation of the short-term goals. They might deal with just one term of school or the entire school year, or they could even extend for several years. Any time you move a step at a time, you should never allow yourself to become discouraged or overwhelmed. As you complete each step, you will enforce the belief in your ability to grow and succeed. And as your list of completion dates grow, your motivation and desire will increase.

Long-term goals may be related to our dreams of the future. They might cover five years or more. Life is not a static thing. We should never allow a long-term goal to limit us or our course of action.

11.Our long-term goals mean a lot _______.

A.if we cannot reach solid short-term goals

B.if we complete the short-term goals

C.if we have dreams of the future

D.if we put forward some plans

答案:B

12.New short-term goals are built upon______.

A.a daily basis

B.your achievement in a week

C.current activities

D.the goals that have been completed

答案:D

13.When we complete each step of our goals, ________.

A.we will win final success

B.we are overwhelmed

C.we will build up our confidence to achieve success

D.we should have strong desire for setting new goals

答案:C

14.What is the main idea of this passage? _______

A.Life is a dynamic thing.

B.We should set up long-term goals.

C.Different kinds of goals in life.

D.The limitation of long-term goals.

答案:C

15.Which of the following statements is wrong according to the passage? _______

A.The long-term goals cannot amount to very much without achieving short-term goals.

B.The intermediate goals build on the foundation of the short-term goals.

C.Life is a static thing, thus never allowing a long-term goal to limit us.

D.We should often add new short-term goals to what have been completed.

答案:C

三、词汇与语法

16.All ______ they have done is good for us all. We should understand them.

A.what  

B.which  

C.that  

D.as

答案:C

17.He _______ lives in the house where he was born.

A.already

B.yet

C.still

D.ever

答案:C

18.The workers are busy ____models for the exhibition.

A.to make

B.with making

C.being making

D.making

答案:D

19.The higher the temperature, _____the liquid evaporates.

A.the faster

B.the more fast

C.the slower

D.the more slower

答案:A

20.I fell and hurt myself while I ________ basketball yesterday.

A.was playing

B.am playing

C.play

D.played

答案:A

四、完型填空

One night, a thief broke into an old man's house. He ___21___ a noise and woke up the old man and his wife. The husband told his wife to be silent, while he said loudly, “My dear, these days thieves are cleverer. If they take ___22___ their clothes and put them on the table, the people in the room will fall asleep and can't wake up.”

When the thief ___23___this, he took off his clothes at once and was ready to set out to work. At this___24___, the husband suddenly shouted in a loud voice:“Stop thief! Stop thief!” The thief was very frightened. He ran away as fast as be could and ___25___ his clothes on the table.

21 – 25 A.made   B.moment   C.off   D.left   E.heard

答案:ACEBD

五、英译汉

26.You'll find in English some words can be remembered more easily than the others.

答案:你会发现英语里有些词比别的词容易记忆。

27.I expect she will have changed her mind by tomorrow.

答案:我预料到明天为止她会改变观点。

28.He has taught English in this university ever since he moved to this city.

答案:他自从移居到这座城市以来就一直在这所大学教英语。

29.This box can hold more books than that one.

答案:这个箱子比那个箱子能装更多的书。

30.In an age of plenty, we feel spiritually hungry.

答案:在这个物质财富充裕的时代,我们感到精神上的饥渴。

31.Ted and William have lived under the same roof for five years.

答案:泰德和威廉已经在同一个屋檐下生活了五年了。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.介绍你的一位同事/同学;

2.你这位同事/同学有什么特点。

My Colleague/Classmate

答案:无


2023年9月各大学网络教育统考大学英语B复习题库的评论 (共 条)

分享到微博请遵守国家法律