欢迎光临散文网 会员登陆 & 注册

2023年奥鹏网络教育大学英语B统考题库试题

2023-02-09 15:22 作者:统考指导老师  | 我要投稿

2022年开始网络教育改革停招,68所全国试点网院,目前还有40所有部分存量学生,预计今明两所这些存量网院的存量学生将全部毕业,这些学院分别如下:

东北地区:

2023年东北大学网络教育统考、2023年吉林大学网络教育统考、2023年东北农业大学网络教育统考、2023年东北师范大学网络教育统考、2023年东北财经大学网络教育统考

华北地区:

2023年南开大学网络教育统考、2023年中国传媒大学网络教育统考、2023年北京师范大学网络教育统考、2023年北京交通大学网络教育统考、2023年北京语言大学网络教育统考、2023年北京理工大学网络教育统考、2023年北京科技大学网络教育统考、2023年中国人民大学网络教育统考、2023年中国石油大学(北京)网络教育统考、2023年中国地质大学(北京)网络教育统考、2023年北京邮电大学网络教育统考、2023年北京外国语大学网络教育统考、2023年对外经济贸易大学网络教育统考、2023年天津大学网络教育统考

华东地区:

2023年江南大学网络教育统考、2023年中国石油大学(华东)网络教育统考、2023年南京大学网络教育统考、2023年厦门大学网络教育统考、2023年福建师范大学网络教育统考、2023年山东大学网络教育统考、2023年上海交通大学网络教育统考、

西南地区:

2023年重庆大学网络教育统考、2023年西南大学网络教育统考、2023年电子科技大学网络教育统考、2023年四川大学网络教育统考、2023年西南财经大学网络教育统考、2023年西南科技大学网络教育统考、2023年西南交通大学网络教育统考

西北地区:

2023年西安电子科技大学网络教育统考、2023年西北工业大学网络教育统考、2023年兰州大学网络教育统考、2023年陕西师范大学网络教育统考

华南地区:

2023年华南师范大学网络教育统考、2023年中国地质大学(武汉)网络教育统考、2023年武汉理工大学网络教育统考

2023年全国各奥鹏、网院网络教育统考,大学英语b、计算机应用基础统考原题库,整体覆盖90%以上,已整理归类完毕,精心排版如需整套题库81442400@q·com请去除后缀+。

 自2022年开始,网络教育统考不再由网考办统一组织,改由各学校依照统考大纲自行组织。

大学英语B各题均做了全中文翻译,重点标注,难点注释;计算机操作带视频演示教程,复习完这套题库,就能过。

(如需2023年网络统考题库及辅导153499368@q,com请去除后缀+)

一、交际英语

1.--What is your eldest sister like?

-- ______________.

A.She is happy

B.She is ill

C.She is tall

D.She is at home

答案:C

2.-May I see your tickets, please?

- ________

A.Sure.

B.No, you can't.

C.No, they are mine.

D.Yes, you can.

答案:A

3.- I'm sorry. I am late due to the heavy traffic.

- ________

A.Well, it's OK.

B.No, it's all right.

C.You are welcome.

D.You are wrong.

答案:A

4.- Must I take a taxi?  

- No, you ________ . You can take my car.

A.had better to

B.don't

C.must not

D.don't have to

答案:D

5.-What's the problem with your bike?

- _________

A.Not at all.

B.Good, thank you.

C.Nothing serious.

D.Sure

答案:C

二、阅读理解

    Manners (礼貌) are much more than just saying“Please” and “Thank you”. They are ways of showing kindness.

    My husband,Bob,is a pilot,and one day we were invited to a potluck (百味餐) at his flying squadron(飞行中队). The noisy room was filled with mouthy kids and their chatting moms and dads. Our son,Daniel, was only two years old. We let him play with the other kids because it was a safe environment.

    After a while,he came back with a package of peanut butter crackers and proudly held them out to us. A pilot who asked “Do you know whose this little boy is?”followed him.

    “He is mine,” I answered, wondering what Daniel might have done.

    “Well,” replied the pilot, “I've been passing out crackers to the kids for almost two hours,and your son is one of the youngest guys I gave them to. He's the only one who said 'Thank you'. What he did makes me pleased.”

    Daniel smiled and proudly repeated,“Thank you.”

6.Pilots and their family were invited to the potluck.

A.T

B.F

答案:A

7.Daniel felt very excited when he showed his crackers to his parents.

A.T

B.F

答案:B

8.For nearly two hours at least, the pilot served at the party when he found Daniel.

A.T

B.F

答案:A

9.Only one kid said “Thank you” to the man when he gave the kids crackers.

A.T

B.F

答案:A

10.The pilot felt surprised when he heard the boy said “Thank you”.

A.T

B.F

答案:B

What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is “no”. It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.

The scientist’s knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, and Einstein’s ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.

11.What makes a scientist according to the passage? ________

A.The tools he uses.

B.The way he uses his tools.

C.His ways of learning.

D.The various tools he uses.

答案:B

12.The underlined part in the passage shows_______.

A.the importance of information

B.the importance of thinking

C.the difference between scientists and ordinary people

D.the difference between carpenters and people with other jobs

答案:C

13.A sound scientific theory should be one that _________.

A.works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times

B.does not allow any changes even under different conditions

C.can be used for many purposes

D.leaves no room for improvement

答案:A

14.The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.

A.that measurements are keys to success in science

B.that accuracy of mathematics

C.that investigations are important in science

D.that the mathematical calculations may test his investigations

答案:C

15.What is the main idea of the passage? ________

A.The theory of relativity.

B.Exactness is the core of science.

C.Scientists are different from ordinary people.

D.Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.

答案:D

三、词汇与语法

16.The man ______Mary was so tall that she could hardly see the show.

A.in front of

B.in the front of

C.at the back of

D.at the beginning of

答案:A

17.Jane likes singing. We often hear her _______after class.

A.sing

B.to sing

C.sings

D.sang

答案:A

18.I won’t make the _______ mistake next time.

A.like

B.same

C.near

D.similar

答案:B

19.His mother _____alone since his father died.

A.lived

B.lives

C.has lived

D.is living

答案:C

20.____ she survived the accident is miracle.

A.What

B.That

C.As

D.Which

答案:B

三、词汇与语法

16.He couldn't buy the dictionary because he had ________money with him.

A.a few

B.few

C.a little

D.little

答案:D

17.When father was young, he ______from morning till night.

A.was made work

B.was made working

C.made to work

D.was made to work

答案:D

18.She wonders ____will happen to her private life in the future.

A.that

B.it

C.this

D.what

答案:D

19.She is not only my classmate ________ also my good friend.

A.or

B.but

C.and

D.too

答案:B

20.________ you are leaving tomorrow, we can have dinner together tonight.

A.Since

B.While

C.For

D.Before

答案:A

四、完型填空

A person who believes that he is incapable will not make a real effort, because he feels that it would be useless. He won't go at a job with the confidence necessary for success. He is therefore __21__ to fail, and the failure will strengthen his belief in his incompetence.

Alfred Adler, a famous doctor, had an experience __22__ illustrates this. When he was a small boy,he was poor at arithmetic. His teacher got the idea that he had no ability in arithmetic, and told his parents what she thought that they would not expect too much of him. __23__ this way, they too developed the idea, "Isn't it too bad that Alfred can't do arithmetic?" He accepted their mistaken estimate of his ability, felt that it was useless to try, and was very poor at arithmetic, just as they expected.

One day Adler succeeded in solving a problem which __24__ of the other students had been able to solve. This gave him confidence. He rejected the idea that he couldn't do arithmetic and was determined to show them that he could. His new __25__ confidence stimulated him to go at arithmetic problems with a new spirit. He now worked with interest, determination, and purpose, and he soon became extraordinarily good at arithmetic.

21.

A.found

B.none

C.likely

D.In

E.which

答案:C

22.

A.found

B.none

C.likely

D.In

E.which

答案:E

23.

A.found

B.none

C.likely

D.In

E.which

答案:D

24.

A.found

B.none

C.likely

D.In

E.which

答案:B

25.

A.found

B.none

C.likely

D.In

E.which

答案:A

五、英译汉

26.She likes Mike a lot, but she doesn't want to get married so early.

答案:她喜欢迈克,但她不想那么早就结婚。

27.She is used to living in the countryside.

答案:她习惯住在乡下。

28.He has the habit of making notes while reading.

答案:他有阅读时记笔记的习惯

29.What kind of life do most people enjoy?

答案:多数人喜欢什么样的生活?

30.I rang your house last night but your mother answered the phone.

答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。

31.I knocked on his door but nobody came to answer it.

答案:我敲了他的门,但没人来开门。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

My Favorite Season

内容需包括以下方面:

1.说明自己最喜欢的季节;

2.陈述喜欢这一季节的原因,可以描写这一季节的景色,或是记述在这一季节最让人难忘的经历。

2023年奥鹏网络教育大学英语B统考题库试题的评论 (共 条)

分享到微博请遵守国家法律