欢迎光临散文网 会员登陆 & 注册

江苏开放大学大学英语(A)形成性考核作业参考答案

2023-09-14 23:43 作者:喵三肆  | 我要投稿

Diana Smith thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost his job, and the plan fell apart.

“I have two kids in college, and I want to say “come home,” but at the same time I want to provide them with a good education,” says Diana.

The Smith family did work out a solution: They asked and received more aid from the school, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with a $20,000 debt, but at least they will be able to finish school.

With unemployment rising, financial aid administrators expect to see more families like the Smiths. More students are applying for aid, and more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around.

At the same time, tuition (学费)continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increased 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade.

“If we go on this way for another 25 years, we won’t have an affordable system of higher education,” says Patrick M. Callan, president of the center. “The middle class families have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.”

Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.

选项:

16: According to Paragraph 1, why did the Smith family’s plan fail?

A.The twins wasted too much money.

B.The father was out of work.

C.Their sayings ran out.

D.The family fell apart.

17: How did the Smiths manage to solve their problem?

A.They asked their kids to come home.

B.They borrowed $20,000 from the school.

C.They encouraged their twin sons to do part-time jobs.

D.They got help from the school and the federal government.

18: Financial aid administrators believe that _____.

A.more families will face the same problem as the Smiths

B.the government will receive more letters of complaint

C.college tuition fees will double soon

D.America’s unemployment will fall

19: What can we learn about the middle class families from the text?

A.They blamed the government for the tuition increase.

B.Their income remained steady in the last decade.

C.They will try their best to send kids to college.

D.Their debts will be paid off within 25 years.

20: According to the last paragraph, the government will _____.

A.provide most students with scholarships

B.dismiss some financial aid administrators

C.stop the companies from making student loans

D.go on providing financial support for college students

答案:16:B17:D18:A19:C20:D

解析:16:细节推断题。题目问的是计划失败的原因,由第一段的最后一句话 Then her husband lost his job可以得出答案为 B。

17:细节事实题。该题考查细节理解。题目问的是史密斯一家是如何解决他们的问题的。由第三段中 The Smith family did work out a solution: They asked and received more aid from the school, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan program.可知答案为 D。

18:细节事实题。由第四段的第一句话可知,随着失业的增加,资金援助管理人员认为:很多家庭都会遇到史密斯一家那样的情况。由此可知答案为 A。

19:细节事实题。由倒数第二段中的最后两句可知,中产阶级将不惜任何代价送他们的孩子上大学。由此可知答案为 C。

20:推理判断题。根据最后一段的最后一句话The good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.可知,政府将继续向大学生提供的资金援助不会中断,选项D中go on providing financial support正是最后文章最后一句话的转述。故答案为 D。"

"题目:

Letter One

April 10, 2019

Dear Sir,

We have read your advertisement in International Trade and are glad to know that you are one of the leading exporters of silk blouses (短上衣,女衬衫)in China. We are interested in the goods and would like to be informed of the details of your various types, including sizes, colors and prices.

We are a large dealer in silk garments(服装), having over 15 years’ experience in this particular line of business. Silk blouses of good quality and moderate prices command a good sale in our market.

When replying, please state the terms of payment and the discounts you would allow on a regular purchase of over 100 dozen items.

We look forward to your early reply.

Letter Two

April 20, 2019

Dear Sir,

We are pleased to receive you inquiry of April 10 , and thank you for your interest in our products.

We are glad to tell you that we are in a position to supply the items inquired. We are confident that the superior material and exquisite(精致的)craftsmanship of our silk blouses appeal to the most selective buyers.

On regular purchases of over 100 dozen items a discount of 3% is granted. If you place your order no later than the end of this week, we would guarantee a prompt delivery within 20 days, and demand you payment by sight L/C.

Enclosed is a quotation sheet and a copy of illustrated catalogue giving the details you ask for. As the market is showing an upward tendency, it is profitable for you to place an order immediately.

We look forward to your first order.

选项:

16: According to the passage, the buyer wants to purchase _____.

A.100 dozen silk blouses

B.less than 100 dozen silk blouses

C.over 100 dozen blouses

D.over 100 dozen items of silk blouses

17:Which of the following statements is true?

A.It is the first time that the buyer contacts the seller.

B.The buyer has over 100 years’ experience in this line of business.

C.The seller has read the buyer’s advertisement in International Trade.

D.The buyer is one of the leading exporters of silk blouses in China.

18: When did the seller write the letter?

A.On April 10, 2019.

B.On April 20, 2019.

C.On April 19, 2019.

D.Yesterday.

19: On what condition does the seller allow a discount of 3%?

A.To buy 100 dozen silk blouses.

B.To buy over 100 dozen silk blouses.

C.To buy regularly over 100 dozen blouses.

D.To buy regularly over 100 dozen items of silk blouses.

20: What is put into the envelope with Letter Two?

A.Not mentioned.

B.Some samples.

C.A quotation sheet and a copy of illustrated catalogue.

D.A guarantee letter.

答案:16:D17:A18:B19:D20:C


答案:完整版答案,请关注【考拉搜题】微信公众号


"题目:It is often difficult for a man to be quite sure how much tax he ought to pay to the government because it depends on so many different things: whether the man is married; how many children he has; whether he supports any relations, how much interest he receives, how much he has spent on his house during the year, and so on. All this makes it difficult to decide exactly how much the tax is.

There was an artist who was always very careful to pay the proper amount.

One year, after posting his check as usual, he began to wonder if he had paid enough, and after a lot of work, with a pencil and paper, he found that he had not. He thought that he owed the government something.

He was just writing another check to send it to the tax collector when the postman dropped a letter into the box at the front door. Opening it, the artist was surprised to find inside it a check for five pounds from the tax collector. The official explained that too much had been paid, and that therefore the difference was now returned to the taxpayer.

选项:

16: According to the passage, to decide the exact amount of tax to be paid is _____.

A.simple

B.easy

C.difficult

D.interesting

17: It is mentioned in the passage that one has to pay tax according to _____.

A.how much education one has received

B.whether one is single or married

C.how old one’s children are

D.where one lives

18: The word “proper” in the second paragraph means _____.

A.small

B.big

C.right

D.wrong

19: After a lot of work, the artist thought that he had paid the government _____.

A.less tax than he should have

B.more tax than he should have

C.as much tax as usual

D.just enough tax

20: Why did the tax collector send a letter to the artist?

A.To send him a new tax form.

B.To return the money overpaid.

C.To remind him of paying the tax.

D.To explain the rules of tax paying.

答案:16:C,17:B,18:C,19:A,20:B"

"题目:The number of American students who study in other countries has been growing. The Institute of International Education, in its most recent report, counted more than 223,000, a record. A few years ago a commission(委员会)established by Congress called for a goal of one million a year by 2017.

The institute says the growth in taking abroad programs is partly because of more choices of shorter semesters. More than half the American students who go abroad study in Europe, though fewer than in the past. Students have shown growing interest in Asia, Latin America, Africa and the Middle East.

Since 2001, New York University has been sending more students abroad than any other university in the United States. It offers classes in Argentina, China, Ghana and several countries in Europe. More than 960 undergraduates(大学生)from New York University will go abroad this fall. The largest number, 400, will study in Florence, Italy. Mostly local(当地的,本地的)professors teach 50 courses there. Twenty-six students, the smallest number, are going to Berlin, Germany, where just 8 courses are offered.

选项:

16: The institute says the growth in taking abroad programs is partly because of _____ .

A.more choices of shorter semesters

B.the tuition of studying abroad is low

C.the experience can be got by studying abroad

D.parents wishing their children to study abroad

17: Students have shown growing interest in the following areas EXCEPT _____ .

A.Asia

B.Latin America

C.Africa and the Middle East

D.Australia

18: Which university has sent most students abroad in America since 2001?

A.Harvard University.

B.New York University.

C.Stanford University.

D.Columbia University.

19: According to the passage, which statement is NOT true?

A.The number of American students who study in other countries has been growing.

B.The most recent report showed that more than 223,000 students study abroad.

C.More than 960 undergraduates from New York University will go abroad this autumn.

D.The largest number, 4,000 students, will study in Florence, Italy.

20: According to the passage, which professors teach the courses in Florence?

A.Mostly local professors.

B.Professors from New York University.

C.Professors from Germany.

D.Professors from the USA.

答案16:A 17:D 18:B 19:D 20:A


答案:完整版答案,请关注【考拉搜题】微信公众号


"题目: Falls are the number one cause of death to old people at home. Most old people can live safely at home if they make a few changes. Falls are common as people are getting older. Up to half of home accidents could be prevented by making some very simple changes. Here are a few suggestions.

Mark trouble spots with bright tapes. The first and last steps on stairs are usually high-risk accident areas. Applying bright tapes and using bright light in these areas would make these spots easier to see.

Put grab bars(扶手) in the bathroom. A large number of falls occur in the bathroom. This is unfortunate(不幸的) because it's easy to make the area safe from accidents. Putting grab bars in the bathroom gives people something to hang on to.

Invest in a personal alarm. A personal alarm can be started if a person falls or otherwise gets in trouble. With the push of a button, the alarm automatically sends a signal, which gets someone to call and see if the person needs help.

选项:

21: By making some very simple changes at home, old people _____.

A.are free from home accidents

B.can improve their health

C.are likely to live longer

D.can live more safely

22: Last Steps on stairs may become a high-risk accident area if they are _____.

A.not painted in a different color

B.not marked with bright tapes

C.fixed with grab bars

D.very brightly lit

23: Falls in the bathroom are considered to be unfortunate because _____.

A.they can easily be avoided

B.old people seldom fall in bathrooms

C.grab bars do not help to prevent falls

D.bathroom accidents are difficult to prevent

24: A personal alarm is designed for old people to _____.

A.detect safety conditions at home

B.avoid falls in the bathroom

C.send out signals for help

D.make phone calls easily

25: The purpose of this passage is to tell people that _____.

A.most old people die from accidents at home

B.up to half of home accidents could be prevented

C.falls at home can be avoided by taking some simple measures

D.protection of old people should be the first concern for the public

答案:21:D 22:B 23:A 24:C 25:C

解析:21:推理题。由题干simple changes定位于文章首段第四句“Up to half of home accidents could be prevented by making some very simple changes.”(有一半的家内事故都能通过做一些非常简单的改变来避免发生。)可推出:事故减少一半,这样老年人会生活得更安全。A、B、C项文中均未提及。因此,答案为D。

22:细节推断题。由题干last steps 和high-risk accident area定位到文章第二段第三句“Applying bright tapes and using bright light in these areas would make these spots easier to see.”(在这样的地方用亮色的带子和明亮的灯照明,会使这些地方更容易被看清。)可推出:如果不用亮带子和灯,最后几个台阶还是事故高发的地方。A项颜色问题文中未提;C项安装把手是在浴室采取的措施;D项强光照明,最后几个台阶就不是事故高发地带了。因此,答案为B。

23:细节题。由题干bathroom 和 unfortunate定位到文章第三段第三句“..because it's easy to make the area safe from accidents.”(……因为使这样的地方不发生事故很容易。)A项they can easily be avoided,意为“在浴室的跌倒很容易避免”,与原文意思一致,是它的改写。B、C、D项均与原文相反。因此,答案为A。

24:细节题。由题干personal alarm 定位到文章倒数第一句“..the alarm automatically sends a signal,which gets someone to call and see if the person needs help.”(……警报器自动发出信号,这会叫来其他人,来看看这个人是否需要帮助。)C项send out signals for help与此句一致,为同义转述。因此,答案为C。

25:主旨题。由题干the purpose判定此题为主旨题。主旨题通常要通读全文了解全文的意思。本篇文章的目的,即为要告诉人们什么。第一段介绍了主要关注的问题“跌倒”,接下来的三段为三条避免跌倒的建议。选项C意为“在家内的跌倒可以通过采取一些简单措施来避免”最为准确。A、B、D项在文中只是提及,均不是本文中心。因此,答案为C。"

"题目: The Museum of Contemporary(当代的) Art (MOCA) has started a new series of programs, known as ""Art Makes Good Business."" It is designed to educate company managers about why art makes good business and how to take full advantage of it.

The event is open to new and current corporate(企业法人的) members of MOCA. An understanding and appreciation of art is becoming a must in today's business world. Art can be a valuable tool for seeking new ways to communicate with customers and raising public awareness of your company's role in the community.

During the coming months the series will look into the relationship between art, business and community. The series will cover how to understand modern art and how art can help improve a company's image. Art Makes Good Business speakers will include leaders from the business and art worlds. Bookings are required. Space is limited. For more information call 305-893-6211 or visit www. momanomi.org.

选项:

21: The purpose of the museum's new programs is to show _____.

A.the management of business by artists

B.the role of art in improving business

C.the education of modern artists

D.the way to design art programs

22: The Art Makes Good Business program is intended for _____.

A.the general public

B.modern art lovers

C.corporate members of MOCA

D.people involved in art business

23: MOCA members who take part in the programs can learn _____.

A.to become leaders in business and art worlds

B.to co-operate with other members of MOCA

C.the new ways of communication between people

D.about the relationship between art, business and community

24: Those who want to attend lectures by Art Makes Good Business speakers must _____.

A.make a booking

B.pay additional fees

C.understand modern art

D.be successful managers

25: This advertisement aims to_____.

A.improve the relationship between companies

B.stress the important role of art in education

C.attract MOCA members to the programs

D.raise funds for museums of modern art

答案:完整版答案,请关注【考拉搜题】微信公众号


江苏开放大学大学英语(A)形成性考核作业参考答案的评论 (共 条)

分享到微博请遵守国家法律