欢迎光临散文网 会员登陆 & 注册

2022年9月大学英语B统考题库网考最新试题(完整版)

2022-08-25 22:05 作者:统考指导老师  | 我要投稿

2022年开始,网考办不再组织全国统一考试 ,网络教育统考将由各网院自行组织安排,各网院依旧按照网考办规定的统考大纲进行,第二次统考主要集中在9-10月份。

目前9月份已出统考通知的学校有电子科大、兰州人大、东北农大、北外等,其他学校的学生需要留意所在学校官网知或咨询所在学习中心老师了解具体的统考时间。 

2022年全国各网院奥鹏、网络教育统考大学英语b、计算机应用基础统考原题库,整体覆盖90%以上,已整理归类完毕,精心排版。

大学英语B各题均做了全中文翻译,重点标注,难点注释;计算机操作带视频演示教程,复习完这套题库,就能过,如需整套题库81442400@q·com请去除后缀+。

以下为大学英语B统考题库试卷:如需整套题库153499368@q·com请去除后缀+  

一、交际英语

1.- Could you do me a favour and take these books to my office?

- Sure, _______.

A.for pleasure

B.I could

C.my pleasure

D.more pleasure

答案:C

2.- What does Tom's wife do for a living?

- _________

A.She is a doctor.

B.Tom loves his wife.

C.She has a happy life.

D.She lives far from here.

答案:A

3.- Good morning, John. How are you doing?

- _________

A.I'm pleased.

B.Good night.

C.Not so bad. And you?

D.How do you do?

答案:C

4.- Good morning, may I speak to Mark, please?

- _________

A.Who's there?

B.Who's that speaking?

C.Who are you?

D.Who wants to speak to Mark?

答案:B

5.- Do you mind my smoking here?

- _______

A.No, thanks.

B.Yes, I do.

C.Yes. I'd rather not.

D.Good idea.

答案:B

二、阅读理解

Benjamin Franklin was born in 1706 in Boston, Massachusetts. His mother and father were of Puritan (清教徒的) religion. They left England and moved to the English colony of Massachusetts in order to escape persecution for their religion. In Boston, Franklin left school when he was ten years old and worked for his father for two years. Then he went to work on his brother's newspaper. He became the editor of this paper when he was sixteen. Because he wanted to be independent, he went to Philadelphia. There he bought his own newspaper. He worked hard and saved his money. And by the age of 24 he was one of the most successful men in Philadelphia.

In 1732 Franklin published a book POOR RICHARD'S ALMANAC(历本). Most almanacs contained information for farmers, such as information about the days and weeks of the year and about the weather. To his almanac, Franklin added wise sayings, his observations about life, some of these sayings are still famous today. For example, "Early to bed, early to rise makes a man healthy, wealthy and wise," and "Waste not, want not," and "A penny saved is a penny earned."

6.Benjamin Franklin was of English origin.

A.T

B.F

答案:A

7.His parents moved to Massachusetts because they wanted to make a fortune.

A.T

B.F

答案:B

8.At the age of 11, he worked for his brother.

A.T

B.F

答案:B

9.He moved to Philadelphia because he wanted to be dependent.

A.T

B.F

答案:B

10.Franklin's almanacs contained information for farmer and wise sayings.

A.T

B.F

答案:A

Once James Thornhill, a famous English painter, was asked to paint some pictures on the walls of the king's palace in England.

Then workers were sent for and a big platform(台子)was made.

With the help of a worker, Thornhill started painting on the platform. They worked for a whole year and at last the pictures were ready.

Thornhill was happy when he looked at the pictures, for they were really beautiful. He looked at them for a long time, and then took one step back and looked again. Now the pictures were even more beautiful. He took another step, then another. Finally he was at the very edge of the platform, but he didn't know it because he was thinking of his pictures.

The worker saw everything. "What should I do?" he thought. "Thornhill was at the very edge of the platform. If I cry out, he will take another step, fall off it and surely be killed. "So the worker quickly took some paint(漆)and threw it at the pictures.

"What are you doing?" cried the painter, running quickly forward to his pictures.

11.James Thornhill was an English ______.

A.worker

B.artist

C.king

D.writer

答案:B

12.He was ordered to ______.

A.paint the wall of the king's palace in England

B.paint some pictures on the wall of the palace

C.build a big platform in front of the palace

D.put up some new pictures on the old wall

答案:B

13.It took them ______ to finish the pictures.

A.a month

B.a week

C.twelve months

D.half a month

答案:C

14.James Thornhill felt that the ______ he was from the pictures, the  ______ they were.

A.nearer…more beautiful

B.farther…more ugly

C.farther…more beautiful

D.higher above…more good-looking

答案:C

15.The worker threw some paint at the pictures in order to ______.

A.save James' life

B.destroy the picture

C.make the picture more beautiful

D.make the king angry

答案:A

三、词汇与语法

16.______is important that you choose clothes that suit your shape.

A.There

B.It

C.This

D.That

答案:B

17.I'll give you a ring if Mike ________ tomorrow.            

A.comes

B.will come

C.came

D.is coming

答案:A

18.The top of the Great Wall is ________ for five horses to go side by side.

A.wide

B.so wide

C.wide enough

D.enough wide

答案:C

19.We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ________ but to take a taxi.

A.way

B.choice

C.possibility

D.selection

答案:B

20.Neither John ______ his father was able to wake up early enough to catch the morning train.

A.nor

B.or

C.but

D.and

答案:A

四、完型填空

One day Mr. Parker said to himself, "I haven't seen my brother David __21__ a long time, and he's living in a new house now. I'm going to drive there and see him this afternoon."

He took his brother's address, got into his car and started out. He drove for a long time, but he didn't find the house __22__ he stopped and asked somebody to help him.

"Go straight __23__ this road for two miles(英里)," the man said, "then turn left, and then take the second road on the right."

Mr. Parker went straight along the road and turned left after two miles, but then he got lost again. He drove for __24__ mile, and at last he saw a road on his right and stopped. A woman was coming __25__ him, so he said to her, "Excuse me, is this the second road on the right?"

 

21.

A.so

B.for

C.towards

D.along

E.another

答案:B

22.

A.so

B.for

C.towards

D.along

E.another

答案:A

23.

A.so

B.for

C.towards

D.along

E.another

答案:D

24.

A.so

B.for

C.towards

D.along

E.another

答案:E

25.

A.so

B.for

C.towards

D.along

E.another

答案:C

五、英译汉

26.Stay here before I get back.

答案:在我回来之前别离开。

27.We are getting ready for our English examination.

答案:我们正在为英语考试做准备。

28.He was too tired to go on reading.

答案:他太累了,无法再阅读了。

29.Life is meaningless without a purpose.

答案:没有目标的生活是毫无意义的。

30.Do you think you can do it by yourself?

答案:你认为你自己可以单独干完这件事吗?

31.What kind of life do most people enjoy?

答案:多数人喜欢什么样的生活?

六、写作

32.Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

Plant More Trees

1. 树是一种重要的自然资源;

2. 树有利于环境的改善;

3. 让我们多种树。


2022年9月大学英语B统考题库网考最新试题(完整版)的评论 (共 条)

分享到微博请遵守国家法律