2023年春《人文英语3》Unit 5 Giving a Speech答案
Listening and Speaking 1
1.What are they talking about in the dialog?
答案:They are talking about the preparation of a speech.
2.What is Peter going to do at the weekend and what is he worried about?
答案:Peter is qoing to deliver a speech at the weekend and he is worriedthat his audience may find his speech boring and fall asleep.
3.What are Molly's suggestions to Peter?
答案:Molly's suggestions to Peter are as follows:First, he shouldremember to keep eye-contact with his audience.Secondly, he should mind histone. Make sure that he is talking, not just reciting his draft. If he wants to makehis presentation vivid, he may use some visual aids like PPT. If he wants to havesome interaction with his audience, he may prepare some questions for them.
Listening and Speaking 2
正确答案:1-5EADBC
A:more interaction activities
B:by asking a question
C:play with your audience
D:Hold their attention
E:make it interesting
Peter:
1.I have no idea how to .
2.Are there any ?
molly:
3. You can try to be interactive with your audience. and win their interest.
4. One option is to start your speech by .
5. You may try some games to .
Reading 1
1.Public speeches are speeches delivered in public for general purpose.
答案:Public speeches are speeches delivered in public for a speciapurpose.
2.The speaker will have to appear to be unfriendly to the audience.
答案:The speaker will have to appear to be friendly to the audience.
3.he speaker needn't use every means to make his speech persuasive, engaging and convincing.
答案:The speaker will have to use every means to make his speech persuasive,engaging and convincing.
4.Public speeches are strongly influenced by the characteristics of the spoken language.
答案:Public speeches are strongly influenced by the characteristics ofthe written language.
5.The language used in public speeches is informal in style, clear and vivid in tone, and persuasive in purpose.
答案:The lanquage used in public speeches is formalin style, clear andvivid in tone, and persuasive in purpose.
6.填空,概括文章的主要内容
Public speeches are speeches delivered in public for 1 . There are different kinds of speeches, such as impromptu speeches, extemporaneous speeches, speeches from reciting, speeches from 2 , etc. In order to arouse the interest of the audience and to obtain their support, 3 or consent, the speaker will have to appear to be 4 to the audience and use 5 to make his speech persuasive, engaging and 6 . Public speeches are strongly influenced by the 7 of the written language. Generally speaking, the language used in public speeches is formal in 8 , clear and vivid in 9 , and persuasive in 10 .
正确答案:
1、a special purpose 2、manuscript 3、approval 4、friendly 5、every means
6、convincing 7、convincing 8、style 9、tone 10、purpose
Reading 2正确答案:BBABA
1.In today's society, working people can often find time to relax themselves in their busy schedules.
A.对 B.错
2.Few people are now aware that relaxation and stress-relief are necessary for life.
A.对 B.错
3.Traveling has become more common in recent years.
A.对 B.错
4.Exercising can only help relax your body.
A.对 B.错
5.People should keep a balance between work and relaxation.
A.对 B.错
英译汉
6.They often work overtime because of too much work waiting in queue, which ends up causing a lot of physical and mental problems.
答案:他们经常加班,因为太多的工作排成长队一个接一个地等着他们去完成,结果引发了身体和精神方面的问题。
7.One's health should never be sacrificed for a need to work hard.
答案:一个人的健康永远不应该因为需要努力工作而牺牲。
8.Traveling at home and abroad has now become convenient and affordable.
答案:现在,国内外旅行变得既方便又实惠。
9.Exercising helps relax your body and has been shown to relieve mental stress as well.
答案:锻炼有助于放松你的身体,也被证明可以缓解精神压力。
10.Knowing when and how to relax should be a part of well-balanced lifestyle.
答案:知道何时以及如何放松应该是平衡生活方式的一部分。