每日一练 | 2024专升本英语练习
阅读理解:Have you eaten too much over the holidays? You should try fidgeting for a while. Those people around you might not like it, but scratching(moving your nails against a part of your body) and twitching(moving suddenly and quickly when you don' t want to) are important ways of burning up calories.American researchers have found that some people's squirming(continuously turning your body when nervous) and wiggling(moving in small movements, especially from side to side) equal several miles of slow running each day.The scientists, basing the National Institute of Health's laboratory in Phoenix, Arizona, are studying why some people get fat and others stay slim.In one study, each of 177 people spent 24 hours in a room in the institute where the amount of energy was measured by their oxygen and carbon dioxide levels. By the end of the day, some people had burned up 800 calories in toe-tapping(moving the front part of your feet up and down), finger-drumming(hitting your fingers continuously and lightly against something hard) and other nervous habits. However, others had burned up only 100 calories.The researchers have found that slim women fidget more than fat women, but there is no significant difference among men. Heavy people burn up more energy when they fidget than thin people do.
问题:
1.Which of the following can be used to explain the meaning of “fidgeting”(Para. 1)?
A.Scratching and twitching.
B.Squirming and wiggling.
C.Slow running.
D.Moving one's body nervously.
2.Scientists have found in the experiment that().
A.the energy burned up by fat people when they fidget is more than that burned up by thin people when they fidget
B.some people's fidgeting burned up more than 800 calories, but some people's fidgeting burned up less than 100 calories
C.slim women fidget more than fat women but fat men fidget more than thin men
D.thin men fidget more than fat men
3.Researchers think a fidgeting habit to be().
A.a way to lose fat
B.a nervous habit annoying the people around
C.a better kind of exercise than slow running
D.a habit of thin people
4. What is the author's attitude towards the fidgeting habit?
A.Confident.
B.Negative.
C.Satisfied.
D.Objective.
5.The best title for this passage would be() .
A.Burning up Calories
B.Slim People and Fat People
C.Fidgeting Helps Lose Fat
D.Research on Fat People
参考答案:
1、【参考答案】D
[考点]词语理解题
【精析】D 通读全文可知,文中提到了很多fidgeting的动作:scratching, twitching, squirming, wiggling, toe-tapping, finger-drumming。根据第四段第二句“…and other nervous habits.”并结合常识可知,这些都是人在紧张时做的习惯动作。由此可推知,fidget意为“烦躁,坐立不安”。四个选项中D项与其意思最接近。A、B两项只是其中一方面;C项是一种运动,均不符合题意。故选D。
2、【参考答案】A[考点]事实细节题【精析】A 根据最后一段最后一句“Heavy people burn up more energy when they fidget than thin people do.”可知,在坐立不安时,胖人比瘦人消耗的能量更多,所以A项正确。根据第四段最后两句“…some people had burned up 800 calories…others had burned up only 100 calories.”可知,在坐立不安时,一些人消耗了800卡路里,另一些人只消耗了100卡路里,所以B项不正确。根据最后一段第一句“The researchers have found that slim women fidget more than fat women, but there is no significant difference among men.”可知,研究人员发现,苗条的女性比肥胖的女性更容易坐立不安,但在男性中却没有明显的差异,所以C、D两项不正确。故选A。
3、【参考答案】A
[考点]推理判断题
【精析】A 根据第一段最后一句“…scratching…and twitching…are important ways of burning up calories.”,第二段“…squirming…and wiggling…equal several miles of slow running each day.”和第四段第二句“…some people had burned up 800 calories in toe-tapping…finger-drumming…and other nervous habits.”可知,研究人员发现人在坐立不安时所做的习惯动作能够帮助消耗卡路里。由此可推知,科学家们认为人在坐立不安时所做的一些习惯动作是一种减肥的方法。故选A。
4、【参考答案】D[考点]观点态度题【精析】D 通读全文可知,本文通过研究人员的研究发现告诉读者,人在坐立不安时的动作可以减肥,有些人消耗较多的卡路里,而有些人消耗的卡路里比较少;苗条的女性比肥胖的女性更容易坐立不安,但这在男性中却没有太大差异;胖的人比瘦的人在坐立不安时消耗的能量更多。文章并没有表达作者的个人观点,所以作者是以客观的态度说明研究人员所做的研究及其发现的。confident:自信的;negative:否定的,消极的;satisfied:满足的;objective:客观的。故选D。
5、【参考答案】C
[考点]主旨大意题
【精析】C 通读全文可知,本文主要讲述了研究人员通过研究发现,人在坐立不安时的习惯动作能够消耗卡路里,从而帮助减肥。故选C。